Van hogy nincs időnk vagy éppen nincs kedvünk a konyhában sokáig szórakozni. A gyerkőcök pedig követelik a nasit. Gyorsan, egyszerűen és sütés nélkül is készülhetnek sütemények, illetve édességek. Ezek közül némelyik már igazi klasszikus és rendszeresen lehet látni őket a Magyar asztalokon is. Tehát itt van néhány sütemény recept, melyeknek kivitelezéséhez nem kell sok idő, az összetevők egyszerűek és sütés nélkül is nagyszerű csemegét biztosítanak a családunknak vagy barátainknak.
Meggyes süti -sütés nélkül
Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg puha margarin (vagy vaj), kb 3 dl tej, 10 dkg cukor
Krémhez:
1 cs csokis pudingpor (főzős), 4 dl tej, cukor -ízlés szerint
Tetejére:
50 dkg magozott meggy, 25 dkg mascarpone, vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy linzer tészta-szerű legyen. Elfelezzük, kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe fektetjük az egyik felét. A tészta nekem leragadt, amikor kinyújtottam, de semmi baj. Késsel felszeleteltem, és darabonként rakosgattam ki, így nem szakadt. A tepsiben kézzel összeigazítottam, összenyomkodtam.
Elkészítjük a pudingot a leírás szerint, csak kevesebb tejjel (4 dl-rel). Ha kihűlt, a tésztára simítjuk.
Kinyújtjuk a másik tésztát is, rátesszük a pudingos rétegre.
A meggyet összekeverjük a mascarponéval, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a tészta tetején.
Hűtőben 1-2 óra pihentetés legalább.
tepsi mérete: 20x30 cm
előkészület: 20 perc
főzés: 7 perc
Sütés nélküli almatorta
Hozzávalók:
1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti
Hozzávalók:
500g tehéntúró, 1 tasak tejszinhabpor, 1 tasak zselatinpor, 150ml tej (tejszinhabporhoz), 100g porcukor, 100g kókuszreszelék, 1 üveg magozott meggybefőtt, lecseepegtetve.
Elkészítés:
Elkészitjük a tejszinhabot és a zselatint a használati utasitás szerint. Összekeverjük a túrót a tejszinhabbal, porcukorral, hideg zselatinnal, a kókuszreszelékkel. Egy kerek tortaformába alól szépen körbetettem a meggyeket, rákanalaztam egy adag túrós keveréket, majd teleszórtam meggyel, és végezetül rákanalaztam és elegyengettem ismét a maradék túrót rajta. Kekszet tettem a tetejére, majd egy tányért nehezéknek rá, és ment a hűtőbe "sülni".
Habos gesztenyés süti
Tésztához:
50 dkg gesztenyemassza, 12,5 dkg vaj, 25 dkg darált keksz, kevéske rum
Krémhez:
9 dl tej, 3 csomag vanília ízű puding, 6 ek cukor, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 4 dl tejszín, kb. 18-20 db babapiskóta.
Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát a 12,5 dkg vajjal, a darált keksszel, a rummal összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. A pudingot a tejjel, a 6 ek cukorral felfőzzük, kihűtjük.
2. A vajat a porcukorral simára keverjük, majd a pudinghoz adjuk. A pudingos krém felét a gesztenyére kenjük, majd a rumos tejeskávéba áztatott babapiskótákat sorban ráfektetjük, és rásimítjuk a maradék pudingos krémet, végül rákenjük a kemény habbá felvert tejszínt. Alaposan lehűtve tálaljuk.
3. Tetejét kakaóporral díszíthetjük.
Kókuszos gombóc
Raffaello golyó
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kekszes krémes
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.
További ajánlott bejegyzések:
- Gyors és egyszerű sütemények
- A legfinomabb csokis sütemény receptek -képekkel-
- Gyümölcs a süteményben. Amit tudni illik. Valamint néhány finom recept, képpel
A blogban található további sütemény témákhoz és receptekhez kattints ide:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése