2011. november 21., hétfő

Készítsünk süteményt egyszerűen, gyorsan és sütés nélkül ! Néhány recept képpel, a legfinomabbakból

címkék: sütés nélküli egyszerű sütemény recept süti receptek

Van hogy nincs időnk vagy éppen nincs kedvünk a konyhában sokáig szórakozni. A gyerkőcök pedig követelik a nasit. Gyorsan, egyszerűen és sütés nélkül is készülhetnek sütemények, illetve édességek. Ezek közül némelyik már igazi klasszikus és rendszeresen lehet látni őket a Magyar asztalokon is. Tehát itt van néhány sütemény recept, melyeknek kivitelezéséhez nem kell sok idő, az összetevők egyszerűek és sütés nélkül is nagyszerű csemegét biztosítanak a családunknak vagy barátainknak.




Meggyes süti -sütés nélkül

Hozzávalók 4 főre:

Tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg puha margarin (vagy vaj), kb 3 dl tej, 10 dkg cukor

Krémhez:

1 cs csokis pudingpor (főzős), 4 dl tej, cukor -ízlés szerint

Tetejére:

50 dkg magozott meggy, 25 dkg mascarpone, vaníliás cukor



Elkészítés:

 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy linzer tészta-szerű legyen. Elfelezzük, kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe fektetjük az egyik felét. A tészta nekem leragadt, amikor kinyújtottam, de semmi baj. Késsel felszeleteltem, és darabonként rakosgattam ki, így nem szakadt. A tepsiben kézzel összeigazítottam, összenyomkodtam.
Elkészítjük a pudingot a leírás szerint, csak kevesebb tejjel (4 dl-rel). Ha kihűlt, a tésztára simítjuk.
Kinyújtjuk a másik tésztát is, rátesszük a pudingos rétegre.
A meggyet összekeverjük a mascarponéval, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a tészta tetején.
Hűtőben 1-2 óra pihentetés legalább.

tepsi mérete: 20x30 cm
előkészület: 20 perc
főzés: 7 perc









Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók:

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti















Meggyes-túrós torta   -sütés nélkül


Hozzávalók:

500g tehéntúró, 1 tasak tejszinhabpor, 1 tasak zselatinpor, 150ml tej (tejszinhabporhoz), 100g porcukor, 100g kókuszreszelék, 1 üveg magozott meggybefőtt, lecseepegtetve.


Elkészítés:

Elkészitjük a tejszinhabot és a zselatint a használati utasitás szerint. Összekeverjük a túrót a tejszinhabbal, porcukorral, hideg zselatinnal, a kókuszreszelékkel. Egy kerek tortaformába alól szépen körbetettem a meggyeket, rákanalaztam egy adag túrós keveréket, majd teleszórtam meggyel, és végezetül rákanalaztam és elegyengettem ismét a maradék túrót rajta. Kekszet tettem a tetejére, majd egy tányért nehezéknek rá, és ment a hűtőbe "sülni".














Habos gesztenyés süti

Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg gesztenyemassza, 12,5 dkg vaj, 25 dkg darált keksz, kevéske rum

Krémhez:

9 dl tej, 3 csomag vanília ízű puding, 6 ek cukor, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 4 dl tejszín, kb. 18-20 db babapiskóta.


Elkészítés:

1. A gesztenyemasszát a 12,5 dkg vajjal, a darált keksszel, a rummal összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. A pudingot a tejjel, a 6 ek cukorral felfőzzük, kihűtjük.
2. A vajat a porcukorral simára keverjük, majd a pudinghoz adjuk. A pudingos krém felét a gesztenyére kenjük, majd a rumos tejeskávéba áztatott babapiskótákat sorban ráfektetjük, és rásimítjuk a maradék pudingos krémet, végül rákenjük a kemény habbá felvert tejszínt. Alaposan lehűtve tálaljuk.
3. Tetejét kakaóporral díszíthetjük.











Kókuszos gombóc


Hozzávalók:

25 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó, egy kevés tej, izlés szerint rum, kókuszreszelék


Elkészítés:

A kekszhez hozzátesszük a megolvasztott margarint,kakaót,cukrot,kedvünk szerint rumot és annyi meleg tejet amennyit felvesz,hogy ne túl puha legyen. Összedolgozzuk. Minimum 30 percig hűvös helyen pihentetjük,majd vizes kézzel golyókat alakítunk belőle és mindegyiket meghempergetjük kókuszreszelékben.












Raffaello golyó


Hozzávalók:

30 dkg kókuszreszelék, 25 dkg cukor, 1 van. cukor, 30 dkg tejpor, 25 dkg margarin vagy vaj, 2 dl víz, 10-15 dkg mandula (hántolt:), kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

A cukrokból és a vízből szirupot főzök, hozzáadom a margarint, belekeverem a tejport és a kókuszt, majd hagyom teljesen kihűlni (érdemes előző este megcsinálni). Golyókat formázok, a közepébe 1-1 szem egész mandulát rejtek, kókuszreszelékbe hempergetem.












Kekszes krémes


Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin


Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.









További ajánlott bejegyzések:





A blogban található további sütemény témákhoz és receptekhez kattints ide:






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése